• Register
Start  //  Kastelen  //  Kasteel Krickenbeck

Kasteel Krickenbeck

Subcategorieën

 • Het gebouw
  Op hun site http://www.krickenbeck.de/ schrijven de huidige (status 2010) eigenaren van kasteel Krickenbeck:
  "Schloss Krickenbeck is een van de oudste waterburchten in het Nederrijngebied. De geschiedenis ervan gaat in ieder geval terug tot het jaar 1104 als het kasteel voor het eerst in een oorkonde wordt genoemd.
  Zijn glansperiode beleeft Schloss Krickenbeck in de zeventiende en het begin van de achttiende eeuw als de kasteelheer, rijksgraaf Johann Frederik II van Schaesberg, als stadhouder dient aan het hof van Jan Wellem in Düsseldorf. De lange geschiedenis van het kasteel wordt gekenmerkt door opbouw, verwoesting en wederopbouw, waarmee het model staat voor de grote vitaliteit van de regio waarin het is gelegen. Tevens kan Schloss Krickenbeck als een voornaam cultuur­monument van het noordelijke Rijnland worden gezien, omdat de bewogen geschiedenis van het kasteel belangrijke periodes in de Europese politieke geschiedenis representeert.
  In 1989 koos de WestLB AG Schloss Krickenbeck als nieuw opleidingscentrum. In nauwe samenspraak met monumentenzorg in Nordrhein-Westfalen werd het inmiddels welhaast tot een ruïne vervallen kasteel en het historische kasteelpark gereconstrueerd en gerestaureerd."
  Aantal artikelen:
  1
Scroll Up