• Register
Kastelen

Kastelen

Dit is de tagline

By Administrator

Dit is de lange tekst die bij een slide zou kunnen komen te staan.

More...
Straattheater

Straattheater

Dromen worden (Franse) realiteit.

By Administrator

Straattheater van een subliem nivo. België kent zijn reuzen. Maar de reuzen van straattheatergroep Royal de Luxe uit het Franse…

More...
Vakantie

Vakantie

Tagline bij vakantie

By Administrator

More...
Muziek

Muziek

Gewaagde perfectie uit Frankrijk

By Administrator

Mylène Farmer, wereldberoemd in Frankrijk. Al weer enige tijd geleden (eind jaren tachtig) vooral bekend om haar lange (vaak iets…

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
vtem news box
12-10-2011 22:30:08

Bij de herbouwplannen is steeds sprake van het gebied Het Haesdal. De naam Het Haesdal ben ik tot op…

Read More...

vtem news box
12-10-2011 22:03:36

Een portret van Maltezerridder Johan Sigismund von Schaesberg is tot en met 18 juli 2010 te zien op…

Read More...

vtem news box
15-03-2009 20:34:37

(Hieronder wordt getracht een chronologisch overzicht te geven van nieuwtjes met betrekking tot kast…

Read More...

De digitale wereld van Lily en Kees Hessels

Welkom op de webpagina's van Lily en Kees Hessels.

Ondanks de vrijwel constante werkzaamheden (de ene keer wat meer, de andere keer wat minder) aan onze internet-pagina's hopen we dat u toch gemakkelijk uw weg kunt vinden.lilyenkees_oud

Welkom!
Ondanks de vrijwel constante werkzaamheden (de ene keer wat meer, de andere keer wat minder) aan onze internet-pagina's hopen we dat u toch gemakkelijk uw weg kunt vinden.

Zoals vanouds is er een verwijzing naar de pagina's met betrekking tot de "Genealogische en geschiedkundige aantekeningen betreffende de familie(s) Hessels in met name Nederland en België", de belangrijkste reden van bestaan van deze internet-pagina's. Simpelweg gezegd: de stamboom of genealogie van de familie(s) Hessels. Hieronder zullen steeds meer de door mij (Kees) in de loop der jaren (vanaf ongeveer 1980) verzamelde gegevens over de familie(s) Hessels worden gepubliceerd. Er bestaat een grote kans dat u, als u tot een van de Hessels-families behoort, daar ook de eventueel door u zelf of uw ouders verstrekte gegevens zult kunnen terugvinden.
Om deze pagina's te bereiken dient u op de menu-optie "Hessels" hierboven te klikken.

Tevens kunt u nadere informatie vinden over theatergezelschappen (via "Theater") en muziek (via "Muziek") die wij (met name Kees) leuk/goed vinden en een tweede hoofdrubriek, nl.: kastelen. Onder deze rubriek zullen met name kasteel Schaesberg (Boereslot) en "kasteel Meezenbroek" aan de orde komen met een grote nadruk op de eerste kasteel Schaesberg. Reeds sinds mijn jonge jeugd interesseer ik mij voor de geschiedenis van dit kasteel dat toen al uit nauwelijks meer dan enkele muurtjes en een halve toren bestond. De boerderij, de hoeve ervoor met de drie enorme torens, was nog in bedrijf en de salamandertjes bij de brug naar de boerderij waren hun leven niet echt zeker in verband met de aanwezigheid van vele rotjochies uit Meezenbroek en Schaesbergerveld.
Op vele plaatsen (in boeken, tijdschriften maar ook op internet) is veel (van hetzelfde) geschreven over de geschiedenis van dit treurige bouwwerk en zijn - weinige - bewoners. Veelal zijn het verhalen, klakkeloos overgenomen, zonder bestudering/benoeming van de oorspronkelijke bronnen. Op deze web-pagina's zal getracht worden een en ander bij elkaar te plaatsen waarbij tevens in toenemende mate getracht zal worden om aan te geven waar de weergegeven informatie gevonden is en nog niet eerder gepubliceerde gegevens weer te geven. Ook dit zal een project worden dat nog jaren zal duren.
Om deze pagina's met betrekking tot kasteel Schaesberg en ook die van huize Meezenbroek te bereiken dient u op de menu-optie "Kastelen" hierboven te klikken.

{phocagallery view=category|categoryid=2|imageid=6|detail=4|float=right|displaybuttons=1}

Een laatste te noemen rubriek betreft onze reisverslagen. Reeds enige jaren schrijven wij geen kaarten meer naar het thuisfront als we op vakantie zijn. Zelfs in de verste uithoeken van onze aardbol heeft men (en de toerist) tegenwoordig de beschikking over internet. Daarom beschrijven wij tijdens onze vakanties meestal enkele keren onze belevenissen in de vorm van artikeltjes die we via internet bekend maken bij vrienden en bekenden.
Deze pagina's kunt u bereiken via de menu-optie "Vakantie".

Uw opmerkingen/reacties op deze site zien we graag tegemoet via ons digitale gastenboek (zie menu aan de zijkant).

Powered by Bullraider.com

Bepaal uw route

Kom eens langs! Geef hieronder uw adres in (straat en woonplaats of alleen uw postcode is vaak voldoende) en klik op de knop "Bepaal route". Op een volgende scherm wordt de route aangegeven naar ons huis.

Adres:
Woonplaats:
Land:
Postcode (PPPPCC):


*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.

Scroll Up